18 Ekim 2015 Pazar

Tarihe Not : 18/10/2015



Uzun zamandır paylaşımlarım, fotoğraflarım ve altlarına yazdığım yorumlar merak konusuydu.. Bu süreçte mesaj atan, arayan arkadaşlarım, dostlarım bile oldu, sağ olsunlar..

Dünü susarak geçirmiş olmamın, kimileri için şaşırtıcı, kimileri için erdem, kimileri içinde "acabalar" içerdiğini biliyorum!..

Yazacaklarım, kimseyi bağlamadan, içimde kalan son birkaç kırıntının dışa vurumudur..

Ben 1986 doğumlu, ailemin küçük çocuğuyum.. Elleri öpülesi anne ve babaya, saygı duyacağım bir abiye sahibim..

Bu yaşıma kadar ailemden hayata dair birçok şey işitmiş olmama rağmen, "en önemlisi" diyebileceğim ve babam tarafından sadece 1 kez duyduğum, "hayat felsefesi" yaptığım aşağıdaki sözü sizlerle paylaşmak isterim...

Adına, soyadına ve en önemlisi ailemize karşı herhangi bir kötü söz söyletme..

Bu yaşıma kadar yüzlerce arkadaşım, az biraz da dostum oldu.. Kimisiyle el sıkıştık ayrı ayrı yola devam ettik, kimisiyle de kötü ayrılıklarımız oldu..

Ancak gönül rahatlığıyla söyleyebileceğim ve inandıgım tek bir şey var, kimseye bana ve aileme tek bir söz söyletmemiş olmamdır..

Bunları okuyup karşı çıkan varsa da, kendimi ifade etmem için bana bir şans daha vermelerini isterim..

Dün gece, günün anlam ve önemine istinaden (!) mesajlaştığım, konuştuğum arkadaşlarım oldu.. Kimisi yaşananları tek taraflı olarak benden dinledi, kimisi ise çift taraflı duydukları karşısında bir özet çıkardı..

Çok yakın tanışmasak bile, bu gece 1-2 arkadaşımın yaptığı yorumlar, göğsümü kabartmaya yetti.. Kişiliğimden, sessizliğimden, insanlığımdan ve en önemlisi adamlığımdan bahsediyorlardı..

Tam da babamın dediği, bana öğrettiği gibi..

Ayrılıklar illa ki olur bu hayatta, önemli olan karşı tarafta bıraktığın izdir.. Ayrılıktan sonra çizdiğin resimdir, konuştuğun kelimedir, takındığın tavırdır..

Ve biliyorum ki, ben bu sınavı gayet iyi bir neticeyle tamamladım..

Başkası, umurumda değil..

Ancak üzülürüm yine saf halimle, "neden" diye sorarım kendi kendime..

Bir insan,

Neden kendisine laf ettirir?

Neden onca kişiye malzeme verir?

Benim temiz sayfamda, bu sorulara cevap yok.. Benim temiz sayfamda, dedikoduya yer yok..

Ve benim temiz sayfamda, böyle insanlara yer yok!..