26 Ağustos 2016 Cuma

Boğazın Prensi : Lüfer!

Hepinize Merhaba,

Öncelikle sizlere ufak bir video ile giriş yapacağım.




**Video Mert Gökalp'e ait.. Kendisinden izin almadım ancak alıntı vereceğim için kendisinin kızmayacağını düşünüyor, sonuna kadar desteklediğimi belirtmek istiyorum..


http://www.mertgokalp.com/

https://vimeo.com/user4026630

 

Baba mesleği balıkçılık, ortaokuldan beri tüm arkadaşlarım beni "the Balıkçı" olarak bilir, hayalim ileride bu isimle bir işletme sahibi olmak.

Küçüklüğümde, hafta sonları dükkanımıza gider, balıkçılığın o en cafcaflı döneminde ayak altında dolaşır, suyun, buzun, tuzun içerisinde balıklar ile oynardım..

 

Üniversite yıllarında, ders bitimi yine dükkana gider babama ve elinde büyüdüğüm personele yardım ederdim.. 

Üniversiteyi bitirip, özel sektörde iş hayatına başladığımda da yine dükkanımızı ihmal etmez, mesai bittikten sonra balıkçımıza gidip balık satar ve babama yardım ederdim..

Kız arkadaşım varken bile, hafta sonları "öğleden sonra buluşalım" der, balık sezonunda iş yoğun olduğu için dükkanımıza gidip balıkların içerisinde günde en az 200-300 müşteri ile muhatap olur, balık satardım..


Babam 33 senedir, Cumartesi - Pazar günleri olmaksızın, bayramlarda sadece 1-2 gün kapalı olarak tabiri caizse senede en kötü 360 gün işinin başında, Balıkçılık ile uğraşıyor..

 

Kısacası, biz bu işten ekmeğimizi kazanıyoruz..

Ben ise 30 yaşındayım ve her sene maalesef balık çeşidi ve miktarının azaldığını bizzat gözlemliyorum.

Babamın gözlemlerini, tecrübelerini siz düşünün artık!..

 

Gelelim konumuza...

 

Lüfer;

*Denizlerin kraliçesidir..

*Balıkların en hası, en lezzetlisi, en kıymetlisidir..

Yediğimiz Çinekoplar, Sarıkanatlar var ya..

İşte Lüfer, bunların anasıdır babasıdır..

 

Ülkemizde maalesef her gün karşılaştığımız, plansız ve ileriyi düşünmeden yaşamanın zararlarını Balıkçılık sektörü için de konuşabiliriz..

3 tarafı denizler ile kaplı Türkiye'mizin balık cenneti olan sularını gün be gün katlediyor ve bu nedenle balıksız bıraktığımızı sanırım herkes biliyordur..

Bilmeyenleri ise, yukarıda yazdığım gibi anlık düşünen, yarınını, çoluğunu çocuğunu umursamayan kişiler olarak nitelendirebilirim.

Bugün şans eseri aşağıya eklediğim videoya denk geldim.. Sizlerin de izlemesini, izlettirmesini, paylaşmasını rica ediyorum..

Her ne kadar inanmasam da, biraz farkındalık olsun, biraz bilinçlenelim diyeceğim..





**Video Mert Gökalp'e ait.. Kendisinden izin almadım ancak alıntı vereceğim için kendisinin kızmayacağını düşünüyor, sonuna kadar desteklediğimi belirtmek istiyorum..

http://www.mertgokalp.com/

https://vimeo.com/user4026630