26 Mart 2012 Pazartesi

Aşık Olmak


Ne garip değil mi? İnsan hayatında çok önemli şeyler ifade eden kelimeler genelde bir kaç harften ibarettir.

Aile, kalp, sevgi, can, güç, acı.. Ve en değerlisi, AŞK...

Siz hiç aşık oldunuz mu? Yemeden içmeden kesilip, uzaklara dalıp gittiniz mi? 

Hani farklı cinse olan aşkınız dışında, gönül verdiğiniz yani karşılıksız sevdiğiniz oldu mu?


Aşık olmak farklı bir histir. Sevgiden daha öte, sanki başka bir boyuta geçiyormuş hissi veren bir duygudur. Sevgi karşılıklı bir olay iken, aşık olmak; gerektiğinde tek taraflı yaşamaktır.

Peki nedir gerçek AŞK? Veya ne zaman gerçekten aşık oluruz..

 

Yukarıdaki sahne, Kaybedenler Kulübü filminden. Belkide "aşık olmak" terimini en iyi özetleyen, kiminin tüylerini diken diken eden bir kaç cümle.

Aşağıdaki ise, herkesin mutlaka hayatının bir döneminde aradığı kişiyi temsilen yazılmış dizeler. Kim istemez, üzüldüğünde o'na destek verecek birini, sevgisini paylaşıp, her anını birlikte yaşayacağı birini.


Kolay mı peki aşık olmak? Veya en önemlisi, kolay mı aşık olunacak insan bulmak? 

Bana sorarsanız, Allah'tan ümit kesilmez. Mehmet Akif Ersoy'un değişiyle, kim bilir belki yarın, belki yarından da yakın!

20 Mart 2012 Salı

Ankara Nox (Night)

Nedendir bilinmez, insanlar hep şikayetçidir. Fark ettiniz mi bunu, bilmiyorum. Gerçi ben bu satırları yazarken bile şikayet ediyorum ama…

Yazmak istediğim konu, Ankara sevgisi.

Çevremdeki bir çok kişi, Ankara’da yaşamanın mutsuzluğundan, bunalımından bahseder durur. Neymiş, memur şehriymiş, gece hayatı yokmuş. Bazıları ise en büyük problemin “deniz” olduğundan, yani deniz olmadığından dert yanar.

Neden sevilmez Ankara? Neden kışları soğuk geçiyor diye Ankara’yı bütünüyle soğuk gören insanlar vardır? Sabahlara kadar gece hayatı yok diye neden insanlar küçümser Ankara’yı?

Oysa farklıdır Ankara... İnsanı, yolları, parkları ve yaşam tarzı olarak çok farklı bir şehir. İstanbul’un kargaşası ile uzaktan yakından alakası olmayan, İzmir gibi kültür ve temizlik seviyesine henüz ulaşamamış, her daim siyasi gündemin olduğu ancak bunlara rağmen birçokları için “vazgeçilmez”…  

Geçenlerde internette denk geldim aşağıdaki videoya… Ankara için hazırlanmış olan en iyi video diyebilirim. Lütfen vaktinizi ayarlayın ve aşağıdaki videoyu izleyin…

Ankara aşığı biri olarak defalarca izledim, videoyu hazırlayan Özlem hanım ile görüşüp kendisinden de izin aldım yayınlamak için.

Tadını çıkarın…


Öylesine, Sadece İsyan!

Serbest kürsü olsun dedim, içim sıkıldı ve böyle bir yazı yazmak istedim..
Belki herkes kendinden bir şey bulabilir, çalmak serbest!..
 
 
 
ibne dünya, kahpe arkadaşlar, yanlış dostluklar, güvensiz ve tek başına.. 
sevmek? çok zor... 
inanmak hele, zamanla... 
neden dünya böyle, herhalde kader... 
mutlu olmak imkansız olmamalı, hele iyi insanlar için... 
belki bir gün, belki o da olacak ama daha vakit var.. 
demekki beklemek gerek ama ne kadar? 
isyan etme, gün gelecek şans sana da güler elbet... 
sen sadece dua et, hayal kur...! 
yukarılarda bir yerde, bir gören - duyan olur.... 

2 Mart 2012 Cuma

Yine - Yeni - Yeniden

Bir süre ara vermiştim yazmaya. Bu süre içerisinde hayatımda ufak tefek değişiklikler, koşturmacalar oldu..

En önemlisiyle başlayayım, Kavaklıdere Şarapları'ndan ayrılıp İlbak Holding bünyesinde bulunan Outbox şirketinde, Rezervasyon Sorumlusu olarak işe başladım.

Bu yazımda öncelikle Kavaklıdere'den ayrılış hikayem, sonrasında ise İlbak Holding ve Outbox'tan bahsetmek istiyorum.

Yıl Sonu Özeti isimli yazımda, 2011 yılımı özetlerken Kavaklıdere Şarapları'na giriş hikayemden bahsetmiştim. Buna ek olarak kendi hayatımdan örnekler vererek Kavaklıdere Şarapları'na veda anıma deyineceğim.

Yurt dışı seyahatlerimden, özellikle İtalya ve Fransa'da, tecrübe edindiğim şarap tarihi ve ürün çeşitlerine ilgim, Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü'ne girmem ile baya artmıştı. Hangi üzüm çeşidinin, hangi yemek ile uyum gösterdiğinden, şarap içim kurallarına, bardak seçiminden, saklama ve servis koşullarına kadar bir çok detayı öğreniyordum. Bunlara ek olarak şarap ve tarihi ile ilgili belgeseller izleyip, kitaplar bile okuyordum.

Öte yandan, Türkiye'deki şarap üreticilerini araştırmaya başlamıştım. Merkezi Ankara'da bulunduğu için Kavaklıdere Şarapları'na olan ilgim git gide artıyor, hatta ücretsiz staj yapabilmek için özgeçmişimi bile yolluyordum. Staj yapamadım ancak ilk iş deneyimimi Kavaklıdere Şarapları'nda yaşama fırsatım olmuştu.

Şirketteki görevim, Ege Bölge Direktör Yardımcısı'nın asistanlığı idi. Özetlemek gerekirse, İzmir, Çeşme, Kuşadası ve Bodrum yörelerinin tüm veri akışını, yani litre ve maliyet hesaplamalarını, sözleşmeler ve  bölge takibini, Direktör Yardımcısı olan Özgür Bey ile birlikte yapıyor, bir nevi asistanı olarak kontrol ve bilgi akışını sağlıyordum.

İlk işimde, Türkiye'nin en büyük şarap üreticisinin Ege Bölgesine bakmak, litre ve para hesabını yapıp, takip etmek bir hayli ciddi bir görev sayılırdı benim için. Şanslı biri olduğum söylenir ancak ben yine Allah'a, karşıma Özgür Bey gibi bir yöneticinin çıkmasından dolayı şükrediyorum. Aile ve dost dediğin insanlarla bile ara sıra tartışmalar yaşarken, 4,5 - 5 aylık Kavaklıdere maceramda, Özgür Bey ile 1 kez bile tartışmamız olmamıştı. Bunun sebebi, aynı dili net bir şekilde konuştuğumuz içindir!

Sonuç olarak, hayalini kurduğum bir sektörde ve öncü bir firmada çalışmak, bana her anlamda tecrübe ve deneyim kattı kanaatindeyim.

Ve sıra geldi yeni işim ve bağlı olduğum kurum hakkında bilgi vermeye...

Şubat ayının ortasında, İlbak Holding bünyesine katılıp, Ankara Outbox Rezervasyon Sorumlusu olarak işe başladım..



OBN Pano İletişim Ve Medya Hizmetleri Anonim Şirketi.

Yaratıcı Açıkhava projeleri tasarlayan Outbox Projects, İETT ve Metrobüslerin iç bölümlerindeki reklam alanlarını kiralayan Outbox Network olarak iki ayrı konuda hizmet veren Outbox 2007 yılından bugüne reklamveren ve ajansların hizmetindedir.


Ankara Büyükşehir Belediye'sine ait tüm yaya üst geçitleri ve alt geçit alınlıkları ile, EGO'ya ait tüm otobüslerin dış giydirme ve iç reklam alanlarının satışını yapıyoruz.

Outbox'taki görevim, Ankara genelinde satışını yaptığımız tüm reklam alanlarının rezervasyonunu yapıp, doluluk ve boşluk oranlarını takip etmek.

Henüz daha 2 haftalık bir çalışan olduğum için, ileriki zamanlarda şirketim ve işleyiş hakkında daha detaylı bilgiler yazıp burada paylaşacağım.

Herkese selam, görüşmek üzere...