10 Ocak 2012 Salı

Yara - İz Misali


Kötü karakterli bir genç varmış. Birgün babası ona çivilerle dolu bir torba vermiş "arkadaşların ile tartışıp kavga ettiğin her sefer bu tahta perdeye bir çivi çak" demiş.



Genç, birinci günde tahta perdeye 37 çivi çakmış. Sonraki günlerde çivi sayısı azalmış ve kendi kendini kontrol etmeye başlamış. Her geçen gün daha az çivi çakmış.

Nihayet bir gün gelmiş ki, hiç çivi çakmamış!!

Babasına gidip söylemiş. Babası onu yeniden tahta perdenin önüne götürmüş. Gence "bugünden başlayarak tartışmayıp, kavga etmediğin hergün için tahta perdelerden bir çivi sök" demiş.

Günler geçmiş.

Bir gün gelmiş ki her çivi çıkarılmış...

Babası ona "aferin iyi davrandın ama bu tahta perdeye dikkatli bak" demiş.. "Artık çok delik var ve hiç birşey geçmişteki gibi güzel olmayacak".

Arkadaşlarla tartışıp kavga edildiği zaman kötü kelimeler söylenilir.
Her kötü kelime bir yara bırakır.

Arkadaşına bin defa kendisini affettiğini söyleyebilirsin ama bu delik aynen kalacak yani kapanmayacak.

Bir arkadaş ender bir mücevher gibidir.
Seni güldürür, yüreklendirir. Yani sen ihtiyaç duyduğunda yardımcı olur seni dinler sana yüreğini açar.

Biz nankör insanlarız, kedilere yıllarca laf etmişiz. Ama hiç dönüp kendimize bakmamışız bile. Yeri geliyor dostum dediğimiz adama bile sırt çeviriyor, hainlik yapıyoruz..

Özetle, dikkat etmeliyiz davranışlarımıza.. İleride ismimizin bir değeri olsun istiyorsak, girdiğimiz ortamlarda ilgiyle karşılanmak istiyorsak, biraz düşünceli davranmamız gerekiyor. Hıı tabi bunları yaptığınız zaman, popülerliğiniz biraz azalır. Ancak bir süre sonra mükafatını kat be kat alırız.

İnanıyorum!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder